VALENTIJNSTAART
Ingredienten:
12 blaadjes witte gelatine
200 gram mariabiscuits
125 gram ongezouten roomboter
400 gram aardbeien
1 perssinaasappel
500 gram magere kwark
200 gram witte basterdsuiker
250 ml verse slagroom
Bereiding:
- Laat de gelatine ca. 5 min. weken in koud water. Doe de biscuits in een
hersluitbaar zakje en verkruimel met de deegroller (of verkruimel ze in de
keukenmachine). Smelt de boter en meng door de koekkruimels. Verdeel
het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan
met een lepel. - Was ¾ van de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer in een schone
keukenmachine of in een hoge beker met de staafmixer. Pers de sinaasappel
uit en verwarm het sinaasappelsap op laag vuur in een pannetje. Knijp de
gelatine goed uit en laat (van het vuur af) al roerend in het warme sinaas
appelsap oplossen. Laat afkoelen. - Laat de kwarktaart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven.
- Haal uit de vorm en snijd in een zo mooi mogelijk hart. De afsnijdsels
kun je lekker zelf opeten. Snijd de rest van de aardbeien in plakjes (snijd ze
eventueel bij in hartjesvorm) en verdeel over de bovenkant van de taart.
Geniet van de taart. Fijne valentijnsdag.